Ülkemizde bilindiği üzere uzun bir süredir 3600 ek göstergenin çıkarılmasına ilişkin görüşmeler yapılıyor ancak araya operasyonların, depremlerin, pandemi sürecinin girmesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM, 3600 ek gösterge gündemini getirmemeye başladı. Buna göre 3600 ek gösterge çıkacak mı, ek gösterge ne zaman çıkar derken ilgili husus hakkında Yeni Maliye Bakanı açıklama yaptı. Peki 3600 ek gösterge çıkacak mı, ek gösterge ne zaman çıkacak, ek gösterge tarihi verildi mi?

Bakandan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Maliye Bakanı Lütfi  Elvan "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu" şeklinde açıklama yaptı. Buna göre yeni Maliye Bakanı Lütfi Elvan 3600 ek göstergenin maliyeti, detaylarına yönelik araştırmalar yaptırmakta olup ilgili husus hakkında görüşmeler devam ediyor. Henüz 3600 ek göstergenin ne zaman çıkarılacağı bilinmemektedir. Peki ek gösterge kimler için çıkarılacak?

Ek Gösterge Kimler İçin Çıkarılacak?

Ek gösterge şu an için yapılan görüşmelere göre öğretmen, sağlık personeli, polis ve din görevlilerine verilecektir. Bu meslek gruplarına başka meslek gruplarının şu an için eklenmesi gibi bir düşünce yok ancak ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol izlenir bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim