Türkiye 24 Haziran'da seçime gidiyor ve tüm adaylar 7 farklı bölgede mitinglerini yapmaya devam ediyor. Muhalefetten seçmenlere en büyük verilen vaatlerden bir tanesi asgari ücretin 2 bin 200 liraya yükseltilmesi durumudur. Buna göre asgari ücretin bu tutara yükseltilip yükseltilmeyeceği konusu görüşülmeye devam ederken Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan açıklama geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından bugün Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkartacağız sözü değerlendirildi ve asgari ücret hakkında açıklama yapıldı. Peki asgari ücretin artırılması hakkında neler söylendi.

İŞ VERENE MALİYETİ AÇIKLANDI

Ülkemizde bilindiği üzere asgari ücret ile çalışan kişinin aylık net kazancı bin 604 liradır. Ancak iş verene bu tutarın maliyeti daha fazladır. Öyle ki iş veren işçinin sigortasını ve devlete yatırmış olduğu vergiyi vermesi ile bir işçinin iş verene maliyeti toplam 2 bin 384 liradır. Maliye Bakanı Naci Ağbal CHP'nin asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkartacağız sözünü değerlendirerek asgari ücretin 2 bin 200 liraya çıkartılması durumunda iş verene bir işçinin maliyetinin 3 bin 41 liraya olacağı belirtildi.

Bilindiği üzere iş verenler işçi maliyeti yüksek olduğu için asgari ücret tutarının fazla yükseltilmesini talep etmiyor. Bu sebepten dolayı hükümet asgari ücret zammında özel sektör firmaları ile bir araya gelerek görüşmeler yapmakta olup Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan asgari ücretin yükseltilmesi durumunda oluşabilecek sorunlar hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim