Ülkemizde bilindiği üzere gerek asgari ücret ile çalışanların gerek ise daha yüksek maaş ile çalışanların kazançlarından vergiler kesilmektedir. Bu vergiler yılın ilk altı ayında yani Ocak ile Haziran arasında düşük seviyelerdeyken ilgili vergi tutarı yılın ikinci yarısı yarı Temmuz ile Aralık arasında daha yüksektir.

Asgari ücret tutarı 2018 yılına girilmesi ile birlikte bin 600 lira olarak belirlendi. İlk altı ay için her ne kadar sorun gözükmüyor olsa da yılın ikinci yarısında vergiler yükselmektedir. Vergilerin artması ile normalde yılın ikinci yarısında asgari ücretin düşmesi gerekiyor, peki asgari ücret düşecek mi?

MALİYE BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Maliye Bakanı Naci Ağbalt tarafından yapılan açıklama ile vergilerin yükselmesinden sonra asgari ücretin artıp artmayacağı konusunda açıklama yapıldı. Yapılan açıklama da asgari ücretin 2018 yılına girilmesi ile verilen tutarın altına inmeyeceğini belirtti. Yine Bakan Naci Ağbal kalıcı bir çalışma yapmayı planladıkalrını da belirtti.

Buna göre yılın ikinci yarısında tüm kazançlardan alınan vergilerin yükseldiği biliniyor fakat asgari ücret tutarının bin 600 liradan daha aşağıya inmemesi için kalıcı çalışmaların yapıldığı öğrenildi. Tabi nasıl bir çalışma yapılacak, asgari ücret yardım rakamları mı artırılacak henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim