Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile belirlenmiş olan mesleklerde görev yapan kişilere 3600 ek göstergenin gösterileceği belirtilmişti. Bu mesleklerde istihdam eden mevcut personellerin ek göstergesi 3000 düzeyindeyken ekstra 600 puan daha verilerek 3600'e yükseltilecek.

Ek gösterge hakkında yeni sorular sorulmaya devam ederken Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan çok önemli açıklama yapıldı. Maliye Bakanı 3600 ek göstergenin polisler, öğretmenler, sağlık çalışanları ve idareciler için yapılacağını belirtti. Yani tüm meslek grupları için değil fakat bu meslek grupların ek göstergeleri artırılacaktır. Peki mevcut emekliler yararlanacak mı?

MEVCUT EMEKLİLERİN MAAŞI ARTACAK MI?

Ek gösterge yukarıdaki meslek grupları için 3600'e çıkartılacak ancak bu göstergeden daha önce bu mesleklerde çalışıp emekli olanları ilgilendirecek mi yoksa sadece bundan sonra emekli olanlar için mi ek göstergenin artırılacağı hususunda kafalar karışmaya devam ederken sonunda Maliye Bakanı Naci Ağbal çok önemli duyuru yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak" ifadelerini kullandı. Yani daha önce bu meslek gruplarında görev yapmış ve emekli olmuş kişilerde yararlanacak. Ek göstergelerin artırılması ile bu mesleklerde çalışmış olanların maaşlarına 500 lira civarı zam gelmesi bekleniyor.