Madalya Kazananlara Maaş Bağlanması

Ülkemizi temsil eden uluslararası yarışmalara katılarak madalya kazanan ve şampiyon olan sporculara ayık maaş bağlanmaktadır. Bunun için sporcu kişinin başvuru yapması gerekmektedir. Ancak maaşa bağlanmak için öncelikle belirli şartları sağlıyor olmanız gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Uluslararası Olimpiyatlarda şampiyon olup madalya kazanan kişiler hem bireysel hem de takımı ile başarılı olan sporcular, teknik direktörler ve antrenörlere aylık maaş ödemesi sağlanmaktadır. Bu doğrultuda 40 yaşını doldurmuş olmaları ve %40 oranında engellilik ya da sakatlılık durumunun olması halinde aylık maaş bağlanmaktadır. Takım ile şampiyon olan ve dereceye giren kişilere bireysel olarak aylık %75 oranında maaş bağlanmaktadır. Özellikle Milli takım teknik direktörü ve antrenöre de aylık bağlanmaktadır. Ancak bağlanan aylıkların hak kazanan kişilere intikal etmemesi durumunda eşe, dul eşe ve çocuklara intikal etmektedir. Sporcu kişiler 2913 sayılı Kanundan faydalanmak istiyor ise //www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/emekli/primsiz_ayliklar adresine girerek başvuru sağlayabilir.

Başvuru Şekli Nasıl Oluyor?

Madalya kazanan sporculara bireysel veya takım halinde faydalanmak isteyen kişiler ilgili federasyonlara veya Gençlik Spor Bakanlığına maaş başvurusu yapması gerekmektedir. Kişiler başvuru yaparken gerekli belgeleri de eksiksiz hazırlamalıdır. Cumhurbaşkanlığı kararı ve ekleri, Federasyonlar tarafından düzenlenen sporcu belgesi, maluliyet sebebi ve dilekçesi doğrultusunda aylık talep eden kişilerden Sağlık Kurulu raporu istenmektedir. Kısacası tüm şartları yerine getiren %40 sakatlığı veya engeli olan madalya kazanan sporculara aylık maaş desteği sağlanmaktadır.