Limak Holding’den Büyük Yatırım

Gündeme bomba gibi düşen iddialar doğrulandı. Türkiye’nin en lüks otellerinden Mardan Palace Antalya 4. İcra Dairesi’nden satışa çıkarıldı ve Limak Holding’de talip oldu. Lüks otelle ilgilendiklerini doğrulayan Limak Holding yetkilileri, doğrudur, saklayacak değiliz dedi. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise hala görüşmelerin devam ettiğini ve henüz kesinleşen bir şey olmadığını söyledi.

Mardan Palace Hotel Antalya’da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1,5 milyar dolara yaptırılmıştı. Turizm gündemine bomba gibi düşen otelin satılacağı iddialarının gerçek olduğu ortaya çıktı. Antalya 4. İcra Dairesi oteli banka borcu nedeni ile satışa çıkardı. Limak Holding yöneticileri de bunun üzerine harekete geçti ve otele talip oldu. Telman İsmailov’la Limak Holding yöneticileri bizzat kendileri görüştü. İki taraf arasında yapılan görüşmede otelin toplum borcu ve şu andaki piyasa değerine ilişkin detaylı konular konuşuldu. Ancak henüz net bir karar verilmedi. Eğer görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkarsa birkaç gün içerisinde kamuoyuna bilgilendirme yapılacak. Mardan Palace yetkilileri Otelin Limak Grubu’na satılacağına yönelik iddiaların henüz netleşmediğini belirtirken onlar da iddiaların doğru olduğunu onayladı.

23 Mayıs 2009 tarihinde hizmete açılan Mardan Palace Oteli açılışına dünyaca ünlü isimler katılmıştı. Richard Gere, Mariah Carey, Sharon Stone, Tom Jones, Monica Belluci ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev otelin açılışında boy göstermişti. Mardan Palace Otelinin önüne Mısır'dan 9 bin ton altın rengi kum getirilerek plaj yapılmıştı. Mısır’dan getirilen bu kumların ıslak ayağa yapışmamak ve ayakları yakmamak gibi özellikleri var.

Bir çok ünlüyü de odalarında ağırlayan otel, şimdi yeni sahibini bekliyor. Şu an için otelin en büyük alıcısının Limak Holding olduğu biliniyor. Bu dev Holding, otel yatırımı ile Turizm sektörüne de adım atmış olacak. Limak Holding’in yakında bu durumu açıklaması bekleniyor.