Ülkemizde her sene bir milyondan fazla öğrenci üniversitelere yerleşiyor ve yurt başvurularını gerçekleştiriyor. Diğer yıllarda çoktan KYK yurt başvuruları tamamlanmış ve yurt kontenjanları doldurulmuştu ancak koronavirüs sebebi ile uzaktan eğitime başlanması ve üniversitelerin boşalması ile birlikte yurtlar boş kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerin açılacağına yönelik sinyalleri vermesinden sonra bir çok öğrenci şimdiden ev kiralamaya başladı ve gözler KYK'ya çevrildi.

Yurt Başvuruları Başlayabilir!

Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu YÖK şu an için görüşmelerine devam etmekte olup resmi bir tarih belirlenirse Kredi v Yurtlar Kurumu KYK tarafından yurt başvuruları hızlı bir şekilde alınacak ve sonuçlanacak ancak şu an için kurumdan bir duyuru gelmediği için tarih henüz bilinmiyor. Sağlık Bakanlığının onayına göre üniversitelerde yüz yüze öğretim başlayabilir ancak bu süre bahar dönemine kadar uzayabilir

Kiralar Yüzde 50 Arttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanının yaptığı açıklamalardan sonra üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayabileceği sinyalleri alındı bu haberden sonra bir çok öğrenciden ekibimize mesaj geldi ve gelen mesajlarda ev sahiplerinin, apart sahiplerinin fiyatları yüzde 50'ye kadar artırdığı belirtildi. Buna göre yer yer zamların yüzde 100'e kadar arttığı öğrenilirken şu an için resmi bir bilgi gelmediğinden dolayı öğrencilerin pahalı ev fiyatlarına karşın kira sözleşmesi imzalamakta güçlük çektiği ön görülmektedir.