Ülkemizde bir çok aile mecburi sebeplerden dolayı farklı kuruluşlara borçlanabilmekte olup borçların ödenmemesi ile birlikte bu borçlara faizler eklenmekte ve her sene ilgili borç tutarı daha da yükselmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan borçların yapılandırılmasına yönelik talimatı verdi ve hükümet harekete geçti. Buna göre 500 milyar liralık borcun yapılandırılması gündemde. TBMM'den gelen bilgilere göre ilk aşamada KYK, vergi, köprü, trafik borçlarının yapılandırılmasına yönelik paket olacak. Bundan sonra ki aşamalarda banka borçları için bir gelişme yapılacak mı bilinmiyor.

KYK Faizleri Silinebilir

TBMM cephesinden gelen haberlere göre KYK borcu olan, ödeyemeyen ve üzerine faiz koyan öğrencilerin paket onaylandıktan sonra sene sonuna kadar vergi dairelerine gitmesi gerektiği belirtilmiş olup yapılandırmaların yapılarak 18 aya kadar taksit imkanlarının sağlanacağı ve faizlerin ise kaldırılacağı belirtildi. Öte yandan faizlerin kaldırılma şartlarına yönelik resmi detaylar henüz duyurulmadı.

İYİ Parti: Minimum 36 Ay Taksit İsteyeceğiz

İYİ Parti cephesinden gelen açıklamaya göre borçların yapılandırılması hususunu destekledikleri ve asgari olmak üzere 36 ay taksit yapılması gerektiğini belirtti. Buna göre ilk aşama da KYK, vergi, trafik, köprü ücretlerine yönelik bir düzenleme yapılacak olup Türkiye'deki vatandaşların devlete karşı olan 500 milyar liralık borcun yapılandırılması söz konusudur. TBMM'ye sunulan borçların yapılandırılması konusu görüşülmekte olup onaylanması ile birlikte pek çok kişinin borçlarından daha kolay ve faizsiz bir şekilde kurtulması sağlanacak. Detaylar geldikçe sizlere aktaracağız. Mecliste paket onaylandığında en net bilgiler kamuoyuna paylaşılacaktır.

Editör: TE Bilisim