Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK geçtiğimiz gün sabah saatlerinde yaptığı müjdeli açıklama ile KYK kredi ile burs sonuçlarının açıklandığını müjdeledi. Buna göre adaylar sorgulama sayfasına T.C. kimlik numaralarını yazarak kendilerine kredi mi yoksa burs mu çıktığını öğrendi. Peki kredi çıkan ve almak isteyen adaylar geri derken faiz ödeyecek mi? KYK kredisinde faiz var mı, KYK kredisi faiz oranları nedir? KYK kredisi almak isteyen ve almak için başvuru yapan adayların geri ödeme planlarına yönelik neler ile karşılaşabileceği, kredi üstüne eklenen faiz oranları hakkında sizlere bu haberimiz aracılığı ile bilgi veriyoruz.

KYK Kredisinde Faiz Var Mı?

KYK kredilerine Kredi ve Yurtlar Kurumu her hangi bir faiz eklememektedir. Ancak enflasyon, TÜFE gibi rakamlara göre ödeyeceğiniz rakam değişiyor yani KYK'dan aldığınız krediden daha fazla ödeme yapmanız gerekmektedir.

Alınan Krediye Ne Kadar Enflasyon Ekleniyor?

4 yıllık ya da 2 yıllık kazandığınız süre boyunca enflasyon rakamları ilgili tutara eklemektedir. Size örnek olması açısından 2019 yılında mezun olan ve KYK'dan 18 bin TL kredi almış bir kişinin geri KYK'ya 3 yıl içerisinde 27 bin TL ödemesi gerektiği örneği verilebilir. Burada kişi 4 sene kredi almakta, 2 sene de KYK ödememe imkanı vermektedir. Hal böyle olunca ilgili tutarlara enflasyon rakamlarının eklenmesi gerekiyor ve geriye bu şekilde bir ödeme planı çıkartılıyor.