Kredi ve Yurtlar kurumu tarafında lisans ve lisans üstü öğrencilerine ödenen burs ve krediler 2020 yılı için geçtiğimiz ay sonuçlandı. Bu kapsamda öğrencilere iki aylık ödemeleri ise yine geçtiğimiz ay sonunda yapıldı. Yapılan bu ödemelerde öğrenciler birtakım sorunlar ile karşılaşmakta olup bu sorunlardan en sık karşılaşılanı ise “kredi veya bursum yatmadı” şeklinde ifade edilen sorundur. Bu soruna yönelik öğrencilere birtakım öneriler sunulmakta olup bunlar haberimizin devamında yer almaktadır.

Öğrencilik Durumu İncelenmeli

Kredi ya da bursun yatmamasına ilişkin sorunlarda, dikkat edilmesi gereken hususlardan biri YÖKSİS’te öğrenciye ait bilgilerin tam ve aktif olarak yer almasıdır. Zira KYK öğrencilerin YÖKSİS bilgilerine bakarak ödeme ve işlem yapmaktadır. YÖKSİS bilgilerinin girişi üniversite öğrenci işleri tarafından yapılmakta olup öğrencilerin öğrenci işlerinden YÖKSİS bilgilerinin aktif olup olmadığını sorgulatması gerekmektedir.

KYK ile İletişim Kurulabilir

Öğrencilerin kendilerinden kaynaklı olmayan durumlar sebebi ile de kredi veya burs ödemeleri yapılamamaktadır. Bu sebeple de YÖKSİS kontrolünden sonra durum halen devam ediyorsa ise KYK tarafından paylaşılan farklı iletişim kanallarından sorun hakkında bilgi almak ve çözüm istemek de mümkündür. Bu doğrultuda öğrenciler KYK_Destek adı altında sosyal medya kanallarından sorunu KYK yetkililerine iletebilir. Aynı zamanda kurumun destek telefon hattından ya da eposta adresinden sorunu anlatarak çözüm istemek de mümkün olabilmektedir.