Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye'nin tüm şehirlerinde faaliyetlerine devam eden öğrencilere barınma imkanı sağladığı gibi kredi ile burs imkanı da sağlamakta olan Kredi ve Yurtlar Kurumu geçtiğimiz hafta yayımladığı duyuru ile burs ile kredi başvurularının resmen başladığını müjdelemişti. Buna göre başvurular e-devlet üzerinden yapılmakta olup milyonlarca öğrenci bu sene de başvurularını yaptı.

Başvurularda Sona Gelindi

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan duyuru ile kredi ile burs başvurularının 28 Ekim'de başladığı ve 3 Kasımda ise sona ereceği belirtildi. Buna göre halen başvurusunu yapmayan adayların hemen e-devlet üzerinden resmi başvurularını kendi bilgilerine göre yapması gerekmektedir. 3 Kasımda da başvurusunu yapmayanlar için başka bir süre verilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilecek olan burs ile kredi ödemesini almak istiyor ancak nasıl başvuru yapacağınızı bilmiyor musunuz? Hemen e-devlet'e giriş yaparak KYK kredi burs kelimesini arama bölümüne yazın. Karşınıza kurumun ilgili sayfası çıkacak ve sizi uzun bir form karşılayacak. Burada kendi bilgileriniz, aile bilgileriniz, gelir-gider-tapu vb. gibi bir çok konu da detaylı şekilde açıklamaları doldurarak formu kayıt etmeniz gerekmektedir. Ardından başvurunuzu tamamlayabilir ve sonuçların açıklanmasını bekleyebilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Kaç TL

Editör: TE Bilisim