KYK Borç silinmesi yeniden gündemde!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu yüksek öğrenimlerine başlayan öğrenciler için gerek barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için kadın yada erkek yurtları imkanları sunuyor. Öğrencilerin eğitimlerinde gerek sosyal ihtiyaçları gerek eğitim ihtiyaçlarının giderilmesinde geri ödemeli kredi veriliyor. Bazı kurumlardan geri ödemesiz kredi çıkmayan öğrencilerin KYK kredisi kullanmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu KYK kredi borçları silinmesi TBMM gündemine de geliyor. Bir çok öğrencinin yüksek öğrenimlerinde kullandığı geri ödemeli kredi borçlarının yapılandırılması gibi çalışmalar daha önce pek çok kez yapılmıştı. Borçları ödemekte zorluk çeken mezunlar sosyal medya üzerinden seslerini duyuruyor. Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya konu ile ilgili Meclise kanun teklifi sundu.

KYK BORÇLARININ SİLİNMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ;

Meclise sunulan kanun teklifine göre kanuna göre borçlarını mezun olmalarının ardından 2 yıl sonra ödemek zorunda bulunan mezunların iş bulmalarının zorlandığı belirtilmekte. İşsizlik oranına dikkat çekilerek 2018 yılı Ekim ayında işsizlik oranın genç nüfusta yüzde 22,3 olduğu belirtilmekte. Üniversite mezunlarının sayısının 4 milyona ulaştığı fakat 1,1 milyon kişinin işsiz olduğu vurgulanıyor. 2018 yılında 279 binden fazla kişi borcunu ödeyemeyeceği için başvuru yaptığı belirtildi. Bu belirtilen gerekçeler ile birlikte mezunların kredi borçlarının ödemesi zor hale geldiği vurgulanıyor.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın TBMM'ye sunduğu kanun teklifi hakkında bir açıklama yaptı. "Ekonomik kriz nedeniyle birçok büyük şirketin milyarlarca lirayı bulan vergi borçları bir kalemde siliniyorken, yüksek öğrenim öğrenci ve mezunlarının kredi borçlarının da ekonomik kriz nedeniyle bir kereye mahsus olmak üzere silinmesi çok yerinde bir uygulama olacaktır." dedi.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA