Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından öğrencilere verilen kredi borçlarının silinmesi gerektiği konusu sunulmuştu. Buna göre KYK'nın vermiş olduğu kredi borçları silinecek mi, silinmeyecek mi konusu merak edilmeye devam ederken İşin Olsa ekibimize de sıklıkla TBMM'de görüşmenin yapılıp yapılmadığına dair sorular gelmeye devam ediyor.

Peki Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından aylık olarak verilmekte olan kredi ücretleri silinecek mi, kredi ücretlerinin silinme konusu TBMM'de görüşüldü mü eğer halen görüşülmediyse görüşme ne zaman yapılacak? Gelen detayları www.isinolsa.com ekibi olarak açıklıyoruz.

KREDİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'nın vermiş olduğu kredi ücretlerinin silinmesi gerektiği hususunda ki konu henüz Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de görüşülmedi. Eğer yapılacak olan görüşmelerde konu hakkında onay verilirse kredi ücretlerinin tamamen silinmesi bekleniyor. Tabi bunun yasa haline gelmesi durumunda ise kredinin ortadan kalkması ve herkesin burs alması ön görülüyor.

Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de KYK kredi ücretlerinin silinmesi konusu ne zaman görüşülecek? Resmi olarak hangi konunun ne zaman görüşüleceği açıklanmadığı için bu konu hakkında da henüz tarih bilgisi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim