Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, kısaltılmış olarak KYK diye adlandırılır. Bu kurum Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir olarak 1961 yılında kurulmuştur. KYK ücretlerinden faydalanabilmek için, üniversite öğrenci olma zorunluluğu bulunur. Aynı zamanda hem üniversite öğrencisi olup hem de maddi durumu kötü olan öğrenciler için KYK bursu verilmektedir.

2020 KYK Bursu Ne Zaman Yatacak?

KYK başvurusundan itibaren, kredi ve bursların yatma tarihi öğrenciler arasında büyük merak konusu. KYK ücretleri ve bursları, başvurulduktan itibaren ne kadar süre sonra yatar soruları öğrencilerin kafasında soru işareti yaratmakta. Öncelikle, öğrencinin başvurusu üzerine onaylanan KYK, taahhütnamenin imzalanması ile birlikte yatırılır. Ödeme tarihi ise, okulların yeni dönemde açılması ile birlikte Kasım ayı itibariyle düzenli hesap numaralarına yatırılır. Yalnız Kasım ayında yatırılan kredi ve burslar, Ekim ayının da dahil edilmesiyle çift ay olarak ödenir. Her üniversite öğrencisi, kredi ve burslarını aynı günde çekemez. Bu, öğrencilerin TC kimlik numaralarının son hanesine göre belirlenip bir kurala oturtulmuştur. Buna istinaden kimlik numarasının sonu;

0 olanlar, 27 Kasım

2 olanlar, 28 Kasım

4 olanlar, 29 Kasım

6 olanlar, 30 Kasım

8 ile bitenler ise 1 Aralık tarihinde ilk kredilerini çekebilirler.

2020 KYK Ücretleri Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 KYK ücretleri ile ilgili yaptığı açıklamada,'' Ocak ayı itibariyle lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu bu rakamlar 500 liradan 550 liraya çıkıyor. Yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1600 lira olarak uygulanacak." ifadesini kullandı.

KYK Ücretleri Yaz Aylarında da Ödenir Mi?

KYK burs ve kredi ücretleri, yaz mevsimi boyunca öğrencilerin hesabına düzenli olarak ödenmeye devam eder. KYK'dan faydalanan her öğrenci, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca okula gitmeseler dahi öğrencilikleri aktif olduğu müddetçe bu ücretlerden faydalanmaya devam eder. Okul dönemi boyunca yatırılan kredi ve burslar, yaz aylarında da aynı gün ve aynı şekilde yatırılmaya devam eder. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta, öğrencinin okulunu uzatması durumunda kredi ve bursunun kesileceğidir.

Editör: TE Bilisim