Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene çok sayıda öğrenciye burs ile kredi imkanı sunmakta olup kredi ya da burs çıkan öğrenciye dört sene boyunca kesintisiz ödemeler yapılmaktadır. Peki 2020 yılı için KYK kredi ile burs ücretleri ne kadar oldu? Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine KYK ne kadar burs ile kredi veriyor?

KYK Burs ve Kredisi Kaç TL?

KYK ön lisans ve lisans burs ve kredisi 550 TL, yüksek lisans burs ve kredisi bin 100 TL ve doktora burs ile kredisi bin 650 TL olarak belirlenmiştir.

2020 yılı için üniversitede eğitim hayatına devam eden öğrencilere yukarıda belirtilen tutarlarda ödemeler yapılmakta olup her sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile kredi ve burs ücretlerin de zam yapılmaktadır. Buna göre 2021 yılına girmeye iki ay gibi bir süre kala yine burs ile kredi ücretlerine zam yapılacağı bilinmektedir ancak ne kadarlık bir zam yapılacağına yönelik net bir bilgi verilmemiştir. Buna göre ön lisans ile lisans öğrencilerine verilen kredi ile burs ücretinin 50 TL yüksek lisansa yapılan ödemenin 75 TL - 100 TL, doktora yapan öğrencilere ise 100 TL - 150 TL arasında zam yapılabileceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim