KYK borç silinmesi bekleyen öğrenciler sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaktalar.

Öğrencileri maddi olarak desteklenmek öğrenimlerine sosyal gelişmelerine destek olmak amacıyla öğrenim süresince kredi bursu verilmekte. Ödeme planı belirlenen borçlular kredi taksitlerini her ayın son iş gününden önce ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca ödeme ertelemesi için e-devlet üzerinden erteleme talebinde bulunabilmekteler. Endeks uygulanmak suretiyle birer yıllık süreyle erteleme yapılması mümkün olmaktadır.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Yükseköğrenim gören öğrencilerin yoğun olarak kullandığı ve daha sonraki dönemlerde ödemek üzere alınan KYK borcu silinecek mi diye adaylar tarafından sorulmakta. KYK borç ödemeleri adayların öğrenimlerinin tamamlanmasının ardından yapılmakta ve öğrenciler, öğrenimlerini tamamladıklarında ve iş hayatına geldiklerinde bu ödemelerde zorlandıklarını belirtmekteler. Tüm bunlarla birlikte TBMM'de Adana Milletvekili Müzeyyen Şener konuyu meclise taşıyarak öğrencilerin karşılıksız burslardan yararlandırılması gerektiğini belirterek bazı açıklamalarda bulundu.

TBMM'de gündeme gelen ve soru önergesi cevaplanmayı bekliyor. Diğer yandan  meclise taşınan öğrencilerin kullandığı KYK bursu ve öğrenim kredilerinin geri ödemesi konusunda seçim öncesinde yeni bir çalışma yapılarak KYK borç silinmesi yapılabilir. Sosyal medya üzerinden de pek çok mezun eski borçların affedilmesini istemekte.

EVLENİNCE KYK BORCU SİLİNİRMİ

Borçtan kurtulmak isteyen pek çok öğrenci KYK geri ödemesi evlenince silinir mi diye sormakta. Evlilik durumlarında kyk öğrenim bursu silinme gerçeği yansıtmamaktadır. Fakat bu konu daha önce meclis kürsüsünde getirilmiş olup herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. Borçluların bu borcu evlilik nedeniyle silinmesi ya da ertelenmesi söz konusu olmamaktadır.

GERİ ÖDEMESİZ BURS;

Ayrıca 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu burslarının ödemesiz olarak öğrenim bursuna dönüştürülmesi gerektiği pek çok kesim tarafından gündeme getirilmekte. Fakat bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve gelişmeler olduğunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gelişmeler olduğunda anında haberdar olmak için İşin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim