Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından her sene öğrencilere kredi ile burs imkanı tanınmakta olup geçtiğimiz senelerde kredi alıp borcunu ödeyemeyen çok sayıda üniversite mezunu kişi için Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM aracılığı ile kanun çıkarıldı ve borçların yapılandırılması müjdesi verildi. Peki KYK Borçlarının yapılandırılması nasıl sağlanacak? Nasıl bir yol izlenecek.

KYK Borçlarının Yapılandırılması Nasıl Olacak?

KYK borçları yapılandırıldı peki nasıl bir yol izlenecek? Buna göre borcu olan kişilere yeni bir ödeme planı sunulacak ve borç 18 taksite bölünecek. Borçlu kişiler iki ayda bir borcunu ödeyerek 36 ay yani 3 sene de tüm borcunu kapatabilecektir. İlgili konunun resmiyet kazanmasından sonra yüksek ihtimal vergi dairelerinden randevu oluşturulması gerekecektir. Peki faiz silinme durumu nedir, faizler silinecek mi?

Faizler Silinecek Mi?

KYK tarafından alınan kredileri ödeyemeyen kişilere faiz eklendi. Peki faizler silinecek mi? Buna göre faizlerin yüzde 90 oranında silineceği belirtiliyor ama bunun bir şartı bulunuyor. İki taksitte yani 4 aylık süre zarfında tüm borcunu ödeyecek olanların mevcut yüzde 90 faizi silinecektir. Diğer adaylara ise kulislerde düzenli taksit ödenmesi durumunda yüzde 50'lik faiz silinmesi durumu bulunmakta olup konunun Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra diğer detaylarında belli olacağı ön görülmektedir.