Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından her sene burs ve kredi verilmekte olup kredi çeken öğrenciler öğrenimlerinin sona ermesinin ardından 2 sene sonrasında ödemeleri başlaması gerekmektedir. 2 sene sonrasında KYK'nın öğrenciye belirlemiş olduğu taksitler zamanında ödenmediği takdirde yıllık olarak enflasyon faizleri işlenmekte ve borç giderek artmaktadır. Buna göre ülkemizde bilindiği üzere 500 milyar liralık borç yapılandırılacak ve bunun içerisinde KYK borçları da bulunuyor. Peki KYK borçlarının faizleri silinecek mi, KYK borçları silinirse nasıl bir adım atılacak?

Faizler Nasıl Silinecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de şuan için konuşulan senaryo da yapılandırmaların sene sonuna kadar yapılması ve borçlu olanların vergi dairelerine başvurması gerektiği durumu var. Buna göre borcu olan kişilerin borçları düzenlenecek ve taksitlendirme işlemleri yapılacak.

Taksitlendirmelerde belirtilen ilk taksitin zamanında ödenmesi faizlerin yüzde 90ının silinmesi ve ilk iki taksitinin zamanında ödenmesi ise faizlerin yüze yüzünün silinmesine yarayacak durumu mevcut. Ancak ilk iki taksit meblağsının yüksek olma durumu mevcut. Şu an için borçların yapılandırılması durumu henüz kesinleşmediği için rakamlar nasıl olacak, taksit ödemelerinde ne kadar ücret çıkartılacak bir bilgi yok. Önümüzdeki haftalarda yapılandırmalara yönelik resmi detayların kazandırılacağı ön görülmekte olup ilgili konu hakkında bilgi edinmek için İşin Olsa sitemizi takip edebilirsiniz