Öğrencilerin eğitim almaya başlamalarıyla beraber Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından (KYK) kredilendirilmesi, öğrenim masraflarını karşılaması amacıyla verilen ücretlerle alakalı borçların silineceği yönünde iddialar gündeme geliyor. Henüz netlik kazanmayan ve silineceği yönünde açıklamaların bulunmadığı konuyla ilgili de bir karışıklık söz konusu. Bu karışıklık ise öğrencilerin mezun olduktan 2 yıl sonra ödeme yapmaması halinde borçlarına uygulanan faizlerin kaldırılmasıyla alakalıdır. Bu konuyla alakalı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu tarafından önemli açıklamalara yer verilmiştir.

KYK GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Öğrencilerin 2 yıl süre geçtikten sonra borçlarını ödememesi durumuyla alakalı uygulanan faizlerin kaldırılmasına yönelik olarak KYK Genel Müdürü Sinan Aksu tarafından açıklamalar gerçekleştirildi. Açıklamada " Üniversite eğitimi süresince öğrenim kredisi almış ancak mezuniyetinden 2 yıl sonra ödemesini gerçekleştirmeyen öğrencilere gecikme zammı uygulanıyordu. Eylül ayından itibaren artık öğrencilerden gecikme zammı alınmayacak. Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı'na başvuru yapacak öğrenciler için yeni ödeme takvimi hazırlanacak" diye konuştu. Öğrenciyi mağdur etmemek için her şeyin yapıldığını söyleyen Sinan Aksu, "Son düzenlemeyle beraber öğrencinin ödeyemediği taksitlerden sonra oluşan faiz ortadan kaldırıldı. İlk ana borcu gibi işlem görecek. " ifadeleri kullanıldı.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Öğrenim kredileriyle alakalı bu düzenlemeden mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, her öğrencinin okuldan mezun olur olmaz iş bulamadığını, borcun bu yönde bir faizsiz olarak işletilmesinin faydalı olduğuna dile getirerek; yeni mezun olmuş öğrencilere iş imkanlarının çoğaltılması gerektiğine yer vererek; deneyim şartıyla alım yapan işletmelerin genç yeteneklere ve mezunlara imkan tanımasını istediklerini belirttiler.