Ülkemizde her sene milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'nin verdiği krediyi almaktadır. Bu krediler ile dört yıllık ya da iki yıllık süre boyunca öğretim masraflarını karşılamakta olan kişiler okuldan mezun olduktan iki sene sonra ödemeye başlamaktadır. Fakat ülkemizde corona virüsü sebebi ile bir çok kişi işten ayrıldı ya da ücretsiz, süresiz izne çıkarıldı. Bu kişiler KYK borçlarını ödemekte zorlandığı için KYK'dan açıklama yapılmasını bekliyor. Peki KYK borçları ertelenecek mi? KYK borçları yapılandırılacak mı? Corona virüsü süresi boyunca KYK borçları ödenmeye devam edilecek mi?

BANKA ÖDEMELERİ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarında yetkili kurum ödemeyi alan Ziraat Bankası olmadığından dolayı Ziraat Bankası halen ödemeleri almaya devam ederken kredi borçlarını ödemeyen öğrencileri ödemedi olarak işlemeye devam ediyor. Ancak burada yetkili kurum KYK olduğu için oradan resmi bir duyuru gelmesi bekleniyor. Peki KYK'dan açıklama geldi mi, borçlar ne olacak?

KYK İNCELİYOR

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan konu hakkında henüz resmi bir açıklama olmadığı gibi incelemeler sürüyor. İncelemeler sonucunda uygun bulunursa KYK borçlarının ertelenmesi ya da bir süre ödenmeyip sonrasında ise binen faizin yapılandırılması, silinmesi gibi önlemlerin alınması beklenmektedir. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde KYK borçlarının ödenmeye devam edilip edilmeyeceği hususunda resmi bir duyuru yapılması beklenmektedir.