Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu öğrencilerin öğrenim giderlerini karşılayabilmeleri adına KYK kredisi vermeye devam ediyor. Özellikle yükseköğrenim öğrencileri KYK borç yapılandırması yaparak ödeme kolaylığı sağlıyor. Fakat yükümlüler borçları ödemekte zorlandıkları için pek çok kez sosyal medya üzerinden kyk borç silinmesi taleplerini iletmekteler. Bu konu pek çok kez Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun değişikliği teklifleri ile gündeme geldi.

KYK borç yapılandırılmaları 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemdeki borçları kapsayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığının aldığı başvurularda açıklanan tarihlere kadar olan vergiler, gecikme faizleri, bu tarihe kadar gerçekleşecek gecikme faizleri yanı sıra zamlar ve idari para cezaları için bir kolaylık sağlanacak. Vatandaşlar borçları taksitlendirirken en fazla 18 ay en az 6 aylık dönemlerde ödeme imkanları olacaklar.

Son Başvuru tarihi ve ilk taksit ödeme tarihi nedir?

Başvuruların nasıl yapılacağı belli oldu. Adaylar e-devlet üzerinden veya Hazine Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesine giriş yapmaları ve bu ekranlardan adım adım başvuru bilgilerini girmeleri gerekli olan ekranları eklemeleri ve başvurularını 31 Ağustos tarihine kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir. Azami olarak hesaplanan borçların 5 yıllık dönemde taksitlendirme yapılacağı ifade edildi. Taksit ödeme tarihi 20 Mayıstan önce olacak ve 6, 9, 12 ile 18 aylık dönemlerde ödemeler tamamlanabilecek.

Borç sorgulama işlemeri de e-devlet üzerindne yapılabilecek. Bunun İçin Gelir İdaresi resmi internet sitesinden yada e-devlet kanalından T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapınız. Ekrana çıkacak olan modiller arasından borç sorgulama butonuna basak gerekli adımları tamamlanız istenilmektedir.

İşin olsa