Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde görevli Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her sene öğrencilere burs ile kredi imkanları tanırken bu sene de kredi ile burs başvurularını e-devlet aracılığı ile aldı. Buna göre kredi ile bursa başvuru yapmayan adaylar için tarih sona erdi öyle ki son başvurular e-devlet üzerinden 3 Kasım 2020 tarihi itibari ile sona erdi. Peki KYK 2020 burs ile kredi başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi burs sonuçları açıklanma tarihi belli mi?

16 Kasımda Mı Açıklanacak?

Geçtiğimiz sene KYK tarafından burs ile kredi sonuçları 16 Kasımda açıklandı. Peki bu sene de aynı tarihte mi açıklanır? Genel olarak KYK sonuçları iki haftalık süre içerisinde açıklamakta olup 3 Kasım'da başvuruların bittiği baz alınırsa sonuçların 15 Kasım ile 20 Kasım aralığında açıklanma ihtimalinin daha yüksek olduğu görülüyor.

Şu anda KYK ön lisans ile lisans öğrencilerine 550 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 TL ve doktora öğrencilerine 1.650 TL burs ile kredi ödemesi gerçekleştirmektedir. 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı için verilen bu rakamlara zam yapılması da beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim