Kuyumcuların Yüzünü Güldüren Karar

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün haftanın belli günlerinde yaptığı altın sipariş alımını haftanın bütün günlerine yayma kararı aldı. Darphane Genel Müdürlüğünün aldığı bu karar kuyumcuların da yüzünü güldürdü. Darphanenin aldığı karar hakkında olumlu açıklama yapan Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman bu kararın piyasaya olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Vatandaşların altının değer kaybettiği zamanlarda adeta altına hücum ettiğini söyleyen Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman darphanenin de belli günlerde sipariş aldığı için piyasada altının karaborsaya düştüğünü söyledi. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman açıklamasının devamında darphanenin bazen verilen siparişlere yetişemediğini, buna da haftanın belli günlerinde piyasaya altın vermesinin büyük etkisi olduğunu söyledi. Haftalarca kuyumcuların verdikleri siparişi alamadıkları zaman oluyordu diyen Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, bu durumun fiyatlara da olumsuz yansıdığını söyledi.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman haftalık olarak Darphanenin 2,5 ton altını piyasaya sürdüğünü söyleyerek, piyasaya sürülen altın bittikten sonra kuyumcuların diğer haftayı beklemek zorunda kaldığını söyledi. Yeni bir kararla darphanenin piyasaya her gün altın sürmeye başlayacağını da değerlendiren Başman, bu uygulama ile piyasada altın bulamama gibi bir durum olmayacağını söyledi. Altının fiyatlarında da bu durumun etkili olacağını belirten Başman, “Talebin arttığı zamanlarda birçok meslektaşımız vatandaşları eli boş göndermek zorunda kalıyordu” dedi. Böyle zamanlarda elinde mal olan kuyumcuların da satmadığını dile getiren Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman bu durumun bu kararla beraber ortadan kalkacağını da söyledi. Bu konuda başka bir sorunu da dile getiren Başman, darphaneden altın alamadığı için korsan altına yönelme de azalacak dedi.

 

Düğün sezonunun da yavaş yavaş açılmaya başlayacağı bu günlerde Darphanenin aldığı bu karar kuyumculara ilaç gibi geldi. Eğer uygulama hayata geçirilirse kuyumcular düğün sezonunda bir sorun yaşamayacak. Düğün sezonunda altın sıkıntısı da yaşanmayacak.