Kuyumcular Rus Pazarındaki Daralmadan Olumsuz Etkilendi

Antalya'ya gelen Rus turist sayısında Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile azalma oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, Rus turistin eski yıllarda daha çok alış veriş yaptığını belirterek, bu yıl sadece 14 ayar takı veya pırlanta aldıklarını söyledi. Bu yıl Rusya’dan gelen turist sayısında yüzde 25-30 azalma olduğunu belirten Erdem, bu durumun da kuyumcular için yüzde 60’a varan iş kaybı olduğunu söyledi.

Erdem turizmde azalmanın sadece kuyumculuk sektörünü değil zincirleme olarak tüm sektörleri etkilediğini belirtti. Turistin her zaman önemli olduğuna dikkat çeker Erdem çiftçinin ürünleri bile oteller dolu olduğu zaman daha çok tüketiliyordu dedi. Eskiden Antalya'daki kuyumcular Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi hissetmezdi diyen Erdem, turistlerin eskiden bu açığı kapattığını kaydetti. Turizmin böyle avantajları da var ama şu anda dezavantajını yaşıyoruz diyen Erdem, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle cebindeki para azalan Rus turist bizi de olumsuz etkiledi ifadelerini kullandı.

Kent merkezindeki kuyumcuların konaklama sektöründeki her şey dahil sistemi nedeni ile de zarar gördüğünü belirten Erdem alışveriş yapmak isteyen turistin büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesinin de kent merkezindeki kuyumcuları sıkıntıya soktuğunu anlattı. Edem, Antalya’da bulunan kuyumcu sayısının da giderek azaldığını belirtti.