Kurban bayramına bir ay gibi kısa bir süre kalmasıyla Erzurum'daki hayvan pazarı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarla dolmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıkları görmeye gelen vatandaşlar, fiyatların artışından memnun değil. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da yaşını anlamaya çalışıyor.

Hayvanın beğenilmesinin ardından satıcı ile alıcı arasında kıyasıyla bir pazarlık başlıyor.

Geçen seneye göre kurbanlık fiyatları biraz daha düşük. Geçen yıl küçükbaşlar ortalama 1100 liraydı. Bu yıl ise 900 lira civarında satılıyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 900 liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 4 bin liradan başlayıp, 11 bin liraya kadar çıkabiliyor. Geçen seneye göre kurbanlık fiyatları biraz daha düşük.

Geçen yıl küçükbaşlar ortalama 1100 liraydı. Bu yıl ise 900 lira civarında satılıyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin en büyük pazarı olan Şanlıurfa'da, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl büyük bir talep bekliyoruz. Besicilerimiz uzun süre ve büyük emeklerle hayvanlarını yetiştiriyor, emeklerinin karşılığını almak için bugünleri bekliyor. Umarım bu yıl üreticilerin yüzünün güldüğü bir sezon olur. Daha fazla hayvanın pazara inmesiyle fiyatların biraz daha düşeceği belirtiliyor.