Kurban Bayramı yaklaşıyor ve tatlı siparişleri yavaş yavaş verilmeye başlandı.Peki bu Kurban Bayramın'da tatlı fiyatları ne kadar olacak.Hangi tatlının kilosu pahalı,hangi tatlının kilosu uygun.

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tatlı siparişleri alınmaya başlandı. Bayramların vazgeçilmez ikramlarından baklavalara olan talebi karşılayabilmek için işletmeciler şimdiden yoğun mesai harcıyor.

 

Eşiyle kurduğu işletmede tatlı üretimi yapan Birsen Hattatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de bayram sofralarının baklava çeşitleriyle şenlendiğini söyledi.

 

Hattatoğlu, 12 kişiyle bayram siparişlerini yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Yoğunluğumuz şimdiden başladı. Gece gündüz siparişleri yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu bayramda satışlarımızın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Geçen bayramda bin tepsi baklava satmıştık. Bu bayramda bin 500 tepsi civarında baklava satmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Tatlılarının çok sevildiğini aktaran Hattatoğlu, şunları kaydetti:   

 

"Baklava konusunda burada çalışan hanımlarımız çok maharetli. Ortamın temiz olması müşterilerimizin bizi tercih etmesine neden oluyor. Bunun yanında tatlılarımız ev işi ve katkısız. Yağına kadar her şeye dikkat ediyoruz. Farklı baklava çeşitlerimiz var. Güllü baklavanın yanı sıra gazete baklavası, ince, kalın oklava baklavası, muska ve açma baklava gibi pek çok çeşidimiz var. Müşterilerimiz için hepsinin yeri ayrı. Müşterilerimizin isteklerine göre de baklava yapıyoruz."

 

TEPSİDE BEŞ LİRA ZAM

Hattatoğlu, bu yıl baklavanın tepsisine 5 lira zam yaparak 60 liradan sattıklarını ifade etti.

 

Baklava işletmecisi Murat Bozacı ise Kurban Bayramı siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

 

Siparişleri yetiştirmelerinin zor olacağını ancak hiçbir müşteriyi de geri çevirmemek ve zor durumda bırakmak istemediklerini dile getiren Bozacı, "Aldığımız siparişleri yetiştireceğiz. Bizim için önemli olan aldığımız sipariş sayısı değil, ürünümüzün lezzeti" dedi.

 

Bozacı, her bayram öncesi yoğun mesai yaptıklarını ve çok yorulduklarını aktararak, müşterilerinden gelen olumlu geri dönüşlerin bütün yorgunluklarını unutturduklarını sözlerine ekledi.

Hürriyet

Editör: TE Bilisim