Kurban Bayramı ikramiyeleri ödenmeye başlanacak! Yaklaşık 12 milyon SGK emekli sandığı ve Bağ-kur emeklilerinin merakla beklediği yılda iki kez ödenen 1000 TL ikramiye ödemesinin ödeme tarihleri nihayet açıklandı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen destek ödemelerinin yanı sıra yılda iki kez Bayram ikramiyelerinin ödemesi de gerçekleştiriliyor. Kimlere ödeme yapılacak? ne kadar ödenecek ve ödeme takvimleri şu şekilde açıklandı.

İKRAMİYE ÖDEMESİ NE KADAR OLACAK?

Bilindiği gibi ilk kez 2018 yılında Ramazan Bayramı'ndan itibaren başlanın ödemeler 3. yılında da devam ediyor. Vatandaşlar enflasyon oranı tutarında ikramiye tutarının da arttırmasını istemekteler. 2020 yılında ödeme tutarında artış gerçekleşmedi. Ödeme 1000 TL şeklide yapılacak.

ÖDEME TAKVİMİ BELLİ OLDU.

Bağ-kur emeklileri 25 ile 28 Temmuz tarihleri arasında alacaklar.

SSK Emeklisi; 17 Temmuz Cuma günü ile 26 Temmuz tarihler arasında yapılacak.

Emekli Sandığı emeklilerinin Bayram ikramiyeleri ile Temmuz ayı maaş farkları aynı güne ödeneceği müjdesi verildi. Ödeme planında 28 Temmuz tarihinde ayın 1'i ve ikinci günü aylık alanlara  ödenecek. 29 Temmuz tarihinde 3, 4, 5. günlerinde maaş alanlara ödeme gerçekleştirilecek. Ziraat Bankası dışında maaş alanlar için 28 Temmuz'da ödemeler yapılacak.

KİMLERE ÖDEME YAPILACAK?

Emeklilere, şehit yakınları ile gazilere, iş kazası ve meslek hastalığı olanlara, dul ve yetim aylığı alanlara hisse oranında ödemeleri yapılacak. Ölen eşinin maaşı yüzde 50 bağlananlara ikramiye ödemesi de 500 Tl olacak.

İŞİN OLSA