TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında vatandaşlara kira öder gibi ev sahibi yapıyor. Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı toplu konut idaresi başkanlığı dar gelirli ailelerin ev sahibi olmaları çok önemli bir projeye imza attı. Bu proje ülke genelinde pek çok ilde başvuru aldı.

Adaylar yoğun bir ilgi gösterdikleri sosyal konut projesinde başvuruların tamamlanmasının ardından noter huzurundaki kuralarda açıklanan takvim doğrultusunda yapılmaya başlandı. 18 Mart 2020 tarihinde 2+1 evler için İstanbul Arnavutköy kura sonuçları canlı olarak yayımlandı. Diğer yandan başvurularını yapan adayların isim listesinde ismi bulunmayanlar için para iadeleri ne zaman yapılacağı en çok merak edilen konular asında yer alıyor.

TOKİ PARA İADESİ NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Noter kurasında belirlenen asil ve yedek adaylar arasında ismi bulunmayan adaylar için daha önce ödedikleri paraların ödemeleri geri iade edilecek. Hak sahibi durumunda olmayan vatandaşların geri ödemeleri Halkbankası tarafından yapılacak. Yapılan açıklamalarda kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında geri ödemeler başlayacak. Buna göre kimlik belgesi, dekont evraklarını Halkbankası şubelerine giderek bu konuda talepte bulunmak gerekli olacak.

100 bin sosyal konut projesinde yüzde 10 kontenjana göre şehit aileleri, harp ve vazife malulleri dul ve yetimler, sağlık raporlarında en az yüzde 40 engeller için kontenjan ayrılmaktadır.

Noter kurası sonucunda ismi asil olarak bulunan vatandaşlar başvuru bedelini düşürülmesi ile kalan tutar ile toplamı satış fiyatının yüzde 10’u olacak şekilde peşin ödeme yapılması gerekmektedir. Taksit ödemeleri için ise Ziraat Bankası tarafından kredi kullandırılacaktır.

BU HAFTA YAPILACAK OLAN TOKİ KURALARI;

TOKİ tarafından açıklanan duyurulara göre 19 Mart 2020 tarihinde saat 10:00’da İstanbul ili Arnavutköy ilçesi 3750 / 100000 konut toplu konut projesi kurası yapılacak.

20 Mart 2020 tarihinde İstanbul Başakşehir ilçesinde 500 konut için kuralar gerçekleştirilecek yeden ve asil listesi, açıklanacak.

23 Mart 2020 tarihinde Karaman ve Konya projeleri kurası yapılacak. 24 Mart tarihinde ise Isparta merkezde hak sahiplerinin ismi açıklanacak.  Bu konuda gelişmeleri an bean aktarmya devam edececeğiz. İşin osla sosyal medya hesapları üzerinden bizi takip etmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim