Kredi ve Kredi Kartında Binlerce Kişiye Yasal Takip Başlatıldı

Binlerce kişi kredi veya kredi kartı norcu nedeni ile yasal takibe girdi. Türkiye Bankalar Birliği Riski Merkezi, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Mart raporuna göre, yılın ilk üç ayında 384 bin kişi Kredi veya Kredi kartı borcu sebebi ile katip altına alındı.

Ayn yıl içerisinde birden fazla kaydı bulunan kişilerin tekilleştirerek sayılmasıyla hazırlanan veriler yılın ilk üç ayında, bireysel kredi borcu sebebi ile takibe girmiş ikişi sayısının geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 1 oranında azalarak, Bu senenin ilk üç ayında 175 bin kişi olduğunu beliriyor.

Bir yandan, Bireysel Kredi Kartı borcu sebebi ile takibe alınan kişi sayısı aynı dönemde yüzde 13 oranında çoğalarak 291 bin kişiye artmıştı. Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcu nedeni ile yasal takibe alınan toplam kişi sayısı ise bu yıl ilk üç ayında, geçen sene aynı döneme göre yüzde 7 oranında artarak 384 bin kişi oldu . Bireysel kredi ve kredi kartı borcu nedeni ile takibe devam eden kişilerin sayısı, şubat ayı itibari ile 30 bin kişi artarak 2.98 milyon kişiye yükseldi.