Kredi kartı müşterilerine Müjde! kredi kartı limiti ile asgari ödeme tutarı ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda Türkiye genelindeki kamu özel bankalarına yazdığı yazı ile 11 maddelik müşteriler yakından ilgilendiren hususlarda düzenleme yapılmasını istemişti. Bugün ise bazı yönetmeliklerde değişikliğe giderek covid-19 nedeniyle ödeme zorluğu çeken vatandaşların rahat bir nefes almalarını sağladı.

KREDİ KARTINDA "PANDEMİ ESNEKLİĞİ" GELDİ;

BDDK aldığı kararla dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüsün Türkiye genelindeki ekonomik etkilerini baz alarak, kredi kartına 3 kez asgari tutarını ödemeyenlerin kartlarını kapatılmayacağını açıkladı. Müşterilerden gelir beyan edemeyen kişiler için limitlerin 1300 TL den 2000 TL çıkartılmasına yönelik mevzuat değişikliği yaptı.

2020 YIL SONUNA KADAR 

Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelik maddesinin 22 İnci maddesi ile 23 maddesinde yer alan hususlardan önemli bir düzenlemeler yapıldı. 9093 sayılı kararında banka kartları ve kredi kartı kanun 9. maddesi fıkrasında kredi kartı hakkında yönetmeliğin kart limitini gösteren başlığında limit 2000 TL olarak değiştirdi. Bir takvim yılında asgari ödeme tutarını 3 kez ödeyemeyenler için nakit kullanımı kredi kartı mal hizmet alımına kapatılır maddesinde değişiklik yapıldı. Kredi kartı çıkartan kuruluşlarca 31 Aralık 2020 tarihine kadar kartların hizmet alımına ve nakit kullanımına kapatmayacak.

İŞİN OLSA