Her vatandaş gibi zaman zaman ekonomik problemlerimiz, bütçemizi denkleştiremediğimiz durumlar ya da acil nakit ihtiyacının söz konusu olduğu süreçler geçirebiliyoruz. Böyle durumlarda bazılarımız eşe dosta borç para sorarken, bazılarımı da bankalardan kredi çekmeyi tercih ediyor.  Bankalardan kredi çekmeyi düşünen ya da şuanda çekme hazırlığında olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren; bankaların güncel faiz oranlarını soran ziyaretçilerimiz için bilgilendirmelere yer vereceğiz.

2019 NİSAN GÜNCEL KREDİ FAİZ ORANLARI

Bankalar tarafından çekilen kredi miktarı, ihtiyacın türü ve ödeme planları gibi kriterler üzerinden farklı kredi faiz oranları uygulanıyor. Özellikle kredi çekilecek tutar yükseldikçe, uygulanmakta olan faiz oranlarında da ciddi değişiklikler söz konusu olabiliyor. Bu noktada merak edilen kamu ve özel sektör bankaların kredi faiz oranlarına göz atacağız. 

Ziraat Bankası 1.45, Vakıfbank 1.45, HalkBank 1.45, Garanti Bankası 1.85, Akbank 1.99, Yapı Kredi 1.79, Ziraat Katılım 1.70, Kuveyt Türk Katılım Bankası 1.84, Finansbank 1,90 Anadolu Bank 2.75, TEB 1.94, ING Bank 1.69 seviyesine yükselmiştir. Tüm bankaların güncel kredi faiz oranlarında ciddi artışların yaşandığı görülebilmektedir.

KREDİ FAİZ ORANLARINDAKİ YÜKSELİŞ VATANDAŞI KORKUTTU

Çok sayıda bankanın kredi faiz oranlarında inanılmaz yükselişler meyana geldi. Kredi çekilecek miktar büyüdükçe de çok önemli bir hale gelen kredi faiz oranlarında, yakın zamanda yeni bir düşüş yaşanabileceği düşünülüyor ancak şuan itibariyle böyle bir durum söz konusu değil. Mevcutta bankaların kredi faiz oranları yukarıda aktarıldığı şekildedir.