Kredi için başvuruda bulunan kişilerin kredilerinin onaylanması durumunda sigortalılık süreci minimum 3 ay’ dır. Bir diğer deyişle kredi çekmeden önceki 3 ay içerisinde sigortalı bir işte çalışıyor olmanız gerekmektedir. Ancak bazı bankalar da sigortalılık süreci 6 aya kadar çıkabiliyor.

Sigortalılık sürecinde bankaların üzerinde durduğu konulardan en önemlisi kredi çeken kişinin kalıcı olarak işinde sabit durmasıdır. Eğer geliriniz sabit ise çekmiş olduğunuz kredi borcunuzu düzenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Aynı zamanda sigortanızı belgelediğiniz durumda gelirinizi resmi olarak bankalara sunmuş olursunuz. Çoğu bankaların kredi vermeden önce istediği diğer bir faktör de bu konudur.

Sigortası Yeni Başlayan Kişiler Kredi Alabilir Mi?

Sigortası yeni başlayan kişilerin kredi alma ihtimali düşüktür. Ancak böyle bir durumda kişinin önceden çekmiş olduğu kredi var ve düzenli ödemiş ise bankanın kredi imkanlarından faydalanabilir. Ancak bunun için kredi notu yüksek bir kefil ya da ipotek edeceğiniz gayrimenkul şarttır.

2 Ay Sigortalı Çalışan Kredi Çekebilir Mi?

Bankaların talep ettiği sigortalılık süreci birbirinden farklıdır. Ancak minimum 3 aydan başlamaktadır. Sigortalılık durumu 2 ay önce başlayan kişinin bankaya başvuruda bulunması tamamen bankanın inisiyatifine kalmış bir durumdur. Ancak gelirinizin veya kredi notunuzun yüksek olması durumunda kredi çekme ihtimaliniz olabilir.

3 Ay Sigortalı Çalışan Kredi Çekebilir Mi?

Kredi çekmek isteyen 3 ay sigortalı çalışan kişilerin öncelikle kredi çekebilmesi için gelir durumunu belgelemesi gerekmektedir. Aynı zamanda konut kredisi çekecek kişilerin hane gelirini tespit etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim