Üç kamu bankasından vatandaşlara Koronavirüs Covıd-19 paketi çıktı. Bu kapsamda kredi borcu olan vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Vakıflar Bankası Ziraat Banaksı ile Halkbank kredi borcu ertelemesi başvuruları nasıl yapılacak? Kredi borçları ne kadar süre ertelenecek! İşte detaylar.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFLARBANKASINAN MÜJDE;

Ziraat Bankasına kredi ödeme borcu olan vatandaşların 31 Mart 2020 tarihine kadar olan borçlarının ertelendiği duyurdu. Nakit akışı bozulduğu için ödemede zorlanacak vatandaşların borçları 6 ay süre ödemesi dönem olarak işaretlenecek. Dönemsel faaliyet sürdüren işlemlerden Turizm gibi sektörlere 12 ay ilave süre tanınacak.

Halkbank 9 maddelik bir destek paketi açıkladı. Firmaların 31 Mart sonu faizleri dahil olmak üzere 30 Haziran tarihine kadar tüm taksitleri ve ödemelerde esneklik sağlanacak. Firmalara ait pek çok kolaylığın yanı sıra bireysel kredi çeken vatandaşların kredileri ise 3 ay süre ile ertelenecek.

Kredi borcu ertelemesi yapan diğer kamu bankası ile Halk Bank vatandaşlara ve firmalara Koronavirüs için paket açıkladı. Bu kapsamda 9 maddelik paketi bireysel ve firma müşterilerine duyurdu. Özel Bankalara borcu olanlarda benzer bir paket açıklamasını beklemekteler. Bu kapsamda borç erteleme başvuruları nasıl yapılacağı merak edilmekte.

KREDİ ERTLEME BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Kamu bankalarından Ziraat Bankası müşteri hizmetleri, 0850 220 00 00, Halkbank müşteri hizmetleri 0850 222 0400 ve Vakıflar Bankası müşteri 0850 222 0724 hizmetlerine erişerek detaylı bilgi alabilir. İnternet bankacılığı üzerinden ve mobil bankacılık üzerinden bu başvurular için açılan ekranlardan gerekli olan adımları tamamlayabilirsiniz.