Türkiye'de bilindiği üzere genç nüfusun hayvancılık işi ile uğraşmak istememesinden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uzun süredir yeni bir çalışma yapması beklenmekteydi. Nasıl bir çalışma yapılacak derken kamuoyuna çok önemli bir duyuru yapıldı.

Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da kentteki işini bırakıp köyüne dönen çiftçilere 300 koyun + asgari ücret maaş desteğinin verileceği belirtildi. Peki bu destekten nasıl yararlanılacak, detaylar nedir? İşin Olsa ekibi olarak tüm bilgileri sizler için açıklıyoruz.

ŞARTLAR NEDİR?

Köyüne dönerek hem asgari ücret maaş almak hemde 300 koyun sahibi olmak isteyen ailelerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Buna göre öncelikle ailenin köyünde bulunan tapusunu devlete ipotek ettirmesi gerekiyor. Aynı zamanda bu işi başarı ile yapabilecek kişilere 300 koyun verilecektir yani her başvuru yapana asgari ücret + 300 koyun verilmeyecektir.

Koyunlar damızlık olarak verilecek olup Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da koyunların yavrulaması halinde yavrunun çiftçi tarafından devlete satılabileceği de söylendi. Şimdiden çiftçilerin yoğun destek göstermiş olduğu bu kampanyaya çok sayıda kişinin başvuru yapması ve kentteki işlerini bırakarak köyde hayvancılık yapmaya yeniden başlaması beklenmektedir. Çünkü imkanlar oldukça geniş şekilde verilecektir.

Editör: TE Bilisim