Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Koronavirüs çalışanlar için işe kaçınma durumlarını ortaya çıkarıp çıkarmadığı tartışılıyor. Koronavirüs bulunan işyerinde diğer çalışanlar işe gitmemesi durumunda ne olur?

Koronavirüs Nedeniyle İşe Gitmeyen Çalışanların Durumu! Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk vaka görüldü ardından yapılan açıklamalara göre vaka sayısı 900’leri buldu.  Bu kapsamda bazı sektörlerde iş yerlerinin geçici olarak kapatılmasına karar verildi. Yeni tip Koronavirüs Covid-19’un yayılımın önlenmesi için evde kal çağrıları devam ediyor.

Çalışmak durumunda bulunan vatandaşlar için sorulan  ve merak edilen konuların başında iş yerinde Koronavirüs salgını nedeniyle enfekte olan çalışan olduğu belirlenen ve iş verenin çalışmasını engellemediği durumlarında diğer çalışanların işe gelmemesi yaptırımı olur mu?

İŞE GİTMEKTEN KAÇINMA ŞARTLARI;

Bu konuda iş güvenliği uzmanları tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Takvim gazetesi Ali Şerbetçi işe gitmekten kaçınabilmenin şartlarını açıkladı. Bu bağlamda işyerinde yakın tehlike ve ciddi bir tehlike durumlarında işe gitmekten kaçınılabileceği ifade ediliyor. Koronavirüs vakaları da risk içeren durumlardan sayılabileceği aktarılıyor. Buna göre Çalışanlar işverenin gerekli tedbirleri alana kadar çalışmaktan kaçınma durumunu devam ettirebilir.

Editör: TE Bilisim