Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldığı bir televizyon programında gündeme dair pek çok konuda açıklalar yaptı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında işsizlik fonundan karşılanacak olan Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapan sayısını ve başvuru detayları, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenmeye başlayacak? Diğer bir açıklama ise salgına karşı yapılacak ödemelerden Bin tl ödeme tarihi açıklaması

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs Covıd-19'a karşı sosyal destekler kapsamında AÇSHB yeni bir yardım başlatmıştı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında 2 milyon aileye Bin Tl ödeme 1 Nisan 2020 tarihinde başlayacağını aktardı. Buna göre vatandaşlara yapılan uyarılarda fiziki olarak başvuru yapmaktan kaçınmaları ve vatandaşların başvurularını telefon ile yapmaları istenildi.

EMEKLİLERE MÜJDE; Emekli ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli vatandaşlara her bayram olduğu gibi ramazan bayramında Bin Tl ödeme için 7 ile 11 Nisan 2020 tarihinde ödeme yapılacak. Tahsis numarasına göre ödeme tarihleri açıklandı.

İlgili haber: Emekli Bayram İkramiyesi Tahsis Numarasına Göre Ödeme Takvimi Açıklandı!

Kısa çalışma ödeneğinden kaç kişi yararlanacak? Kısa çalışma ödeneğinden 420 bin sigortalı 19 bin firma başvuru yaptı. İmalar sektörü bunlardan ilk sırada yer alıyor. Diğer sektörlerde ise konaklama ve yiyecek sektörleri yer alıyor. Başvurular online olarak yapılacak.

Editör: TE Bilisim