Dünya geneli etkisi alan koronavirüsün özellikle farklı sektörlerdeki çalışanların işsiz kalmalarına neden oldu. Dünya ülkelerinden ABD rekor düzeyde işsizlik yüzde 14 rakamlarına kadar geldi.  Türkiye koronavirüs’e karşı ekonomik destekler açıklayarak işsizliğin önlenmesini sağladı. 3 ay boyunca işten çıkartılmak yasaklandı. Ekonomik sosyal Kalkınma programları kapsamında iş hayatına yönelik olarak açıklanan paket desteklerden bir tanesi de kısa çalışma ödeneği, Ücretsiz izin ödemesi ve nakdi destek ödemeleri oldu.

MÜJDE GELDİ;

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istihdam kalkanı kapsamındaki ödemelerden bir tanesini kısa çalışmadan yararlanamayan Ücretsiz izin ödemesi alamayan vatandaşlara yönelik olarak açıklamıştı. Tarih olarak 15 Mart 2020 tarihinden itibaren ücretsiz izne çıkarmış olan çalışanların devlet desteği günlük 39 TL olarak açıklandı.  Bu ödemeler 8 Haziran 2020 tarihi itibarıyla hesaplara yatırmaya başlandı T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılan ödemeler 10 Haziran'a kadar devam edecek. Ücretsiz izne çıkarılan çalışanların merakla sorduğu sorulardan bir tanesi de nakit ücret desteği uzatılıp uzatılmayacağıdır. Bu konuda NTV Ankara temsilcisi Ahmet Ergen pakette meydana gelen gelişmeleri aktararak işten çıkarma yasağının 3 ayda uzatılacağını Ayrıca nakit desteğini de 3 ay süreyle ödenmeye devam edeceğini aktardı. Ayrıca hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak ise istihdamı korumaya gelir olarak yeni paket hazırlıklarını müjdesini verdi. Buna göre önümüzdeki günlerde yapılan hazırlıkların sonuçları kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Ücretsiz izne ayrılanlara yönelik nakit desteği günlük 39 TL üzerinden Aylık 1177 TL olarak ödemesi yapılıyor işsizlik maaşı alamayanlar da bu ödemeden yararlanacaklar.