Korona virüs salgının artış gösterdiği şu günlerde özellikle artışın fazla yaşandığı iller arasında önlemler sıkılaştırılmaya başladı. Fakat geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan İzolasyon Tedbirleri genelgesine göre mahalle denetim ekipleri kurulacak olup bu ekiplerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar görevlendirilecek. Görevlendirilecek olan memurlar arasında muhtar, din görevlileri gibi çalışanların yanı sıra öğretmenler de yer alıyor.

Öğretmenler Endişeli

Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen öğretmenlerin çalışma şartları bir yanda özellikle salgın zamanında alınan bu karar ile birçok öğretmen de karara karşı tepkilerini duyurmaya çalışıyor. Bu noktada kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin yer alacağı denetleme ekipleri idari büyüklüğe bağlı olarak mahalle, sokak ve benzeri yerlerde evde izolasyona tabi tutulan Covid 19 tanılı ya da temaslı bazı vatandaşların kurallara uyup uymamasını kontrol edecek.

Özellikle okulların açılmasına yakın bir tarihte bu gibi görevlendirmeler sebebi ile öğretmenlerin de salgından etkileneceği korkusu bulunuyor. Bu noktada her ne kadar yeteri kadar sağlık personelinin olmaması neden olarak gösterilecek olsa da öğretmenlerin okullarda yüz yüze eğitim öncesi bu gibi bir görevlendirmeye tabi olması tartışmaları da beraberinde getirmiş bulunuyor.

Malatya ve Şanlıurfa’da Çalışmalar Başladı

IHA’ya göre Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde muhtar, din görevlisi ve öğretmenden oluşan üçlü bir grup korona virüs hastalarını takibe başladı. Hasta sayısının en fazla olduğu iller arasında olan Malatya ve Şanlıurfa’da vaka sayısının azaltılması için çalışmalar başlamış bulunuyor.

IHA’ya göre kaymakamlık tarafından muhtarlara çekilen mesajda “Muhtarlara gönderilecek vaka listesine göre, muhtar, cami imamı ve Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğretmen ile birlikte Covid-19 hastası olan tüm evler ziyaret edilip, evde var ya da yok durumuna göre çizelge düzenlenecek. Karantina bitiminde çizelgeler kaymakamlığa muhtarlar tarafından teslim edilecek” ifadelerine yer verildi.