Emekli maaşlarının yetersizliğinden ve emekli vatandaşların daha iyi şartlara sahip olması gerektiğini dile getiren Yokuş, meclis genel kurulunda konuştu. Emekli vatandaşların geçim sıkıntısının her geçen gün biraz daha arttığını ve vatandaşların emekli maaşlarının yetersizliğinden dolayı ikinci bir işte çalışmaya mahkum edildiğini söyledi. Konya milletvekili Yokuş, emeklilerin çok şey istemediğini sadece insan yaşam koşullarına kavuşmayı talep ettiklerini söyledi. Konuşmasında emeklilere verilmeye başlanan banka promosyonlarına da değinen milletvekili Yokuş, bu promosyonların adil olmadığını ve miktarın arttırılması gerektiğine değindi.

ORTAK ADIM ATILMALI
İyi Partili vekil, meclisteki tüm partilerin emekli vatandaşlara sahip çıkmasını ve emekliler konusunda ortak adım atması gerektiğini vurguladı. Fahrettin Yokuş konuşmasına emeklilerin çok şey istemediğini, TÜİK verilerine göre açlık sınırının 2 bin lira civarında olduğunu ve en düşük emekli maaşını asgari ücrete çıkarılması gerektiğini söyledi. Son olarak emeklilere sendika hakkının verilmesini söyleyen Yokuş, " Emeklilerimizi gelin hep beraber sevindirelim. " dedi.

Emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için, sizce daha hangi haklar tanınmalı, nasıl yardımlar yapılmalı?

Sitemizden zaman zaman ziyaretçilerimizin yorumlarına, onların memur ve personel alımlarına, asgari ücretlere yönelik beklentilerine ya da emekli maaşlarına yönelik çağrılarına kulak vererek; onların seslerini dile getirmeye çalışıyoruz. Sizler de bu haber altındaki yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlere aktararak, sesinizin gündeme taşınmasını sağlayabilirsiniz? Sizce emekliler konusunda, neler hayata geçirilmeli, nasıl yenilikler ve ödenekler sağlanmalıdır? Emeklilerimizin yaşam standartlarının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi ulaştırabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim