Evlerin Konut Kredisine Uygunluğu

2020 konut almak isteyen vatandaşların almak istediği konutun krediye uygun olması gerekmektedir. Ev almak isteyen kişilerin konut kredisi şartları;

  • Evin iskanlı olması,
  • Mülkiyetin alınmış olması,
  • Kat irtifakının alınmış olması,
  • Evin üstüne ipotek olmaması,
  • Evin %80’ inin bitmiş olması,

durumlarında kişi konut kredisinden faydalanabilir. Aynı zamanda inşaat firmaları ile bankaların birlikle anlaşması var ise konut kredisi kullanılabilir. Kişinin alacağı konut hasarlı ise banka konut kredisi vermeyebilir. Bu nedenle kişinin alacağı evin bakımlı ve onarılmış olması konut kredisi için önemli bir detaydır.

Konut Kredisi Hesaplamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Konut kredisi hesaplaması için öncelikle ev kredi faiz oranları, dosya masrafları, yıllık maliyet, banka komisyonu, kefil sayısı ve kredilendirme oranı gibi önemli etkenler söz konusudur. Konut kredisi için kredi faiz oranları dikkat edilmesi gereken bir husustur. Aksi taktirde çekilen tutar yüksek ve uzun vadeli ise geri ödeme yüksek rakamlarda kredi çeken kişilere yansıyabilir. Bu nedenle öncelikle konut kredisi hesaplaması yapılarak yola çıkılmalıdır. Çekeceğiniz konut kredisinde taksit sayısı ne kadar fazla olur ise faiz oranı da o kadar artar. Örneğin; 60 ay vadeli bir konut kredisi ile 140 ay vadeli bir konut kredisi için geri ödeme aynı rakamda olmaz. Ödemelerde sıkıntı yaşamamak için siz de konut kredisi veya ev kredisi oranlarını karşılaştırarak sizlere uygun krediyi çekmelisiniz. Böylece ödemede herhangi bir sıkıntı yaşama durumunuz olmaz. Ayrıca bankaların resmi internet siteleri üzerinden konut kredisi hesaplaması yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim