Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zor zamanlardan olup özellikle korona virüs salgını sebebi ile insanlar hem sağlık hem de ekonomik durumları ile ilgili tehlikede yer alıyor. Özellikle çalışamayan ve evde kalan vatandaşların ekonomik durumlarını iyileştirmek adına ise yardım ve destekler uygulanmaya devam ediyor. Devlet tarafından sağlanan yardımların yanı sıra ülkemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Kızılay tarafından gelen bir açıklama ile ihtiyaç sahiplerine 450 TL verileceği ifade edildi. İlgili açıklamaya ilişkin detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Kızılay’dan Yardım Malzemesi

Bu zor zamanlarda geçinmek isteyen dar gelirli aileler için Kızılay’ın yardım malzemesi desteği de bulunmakta olup şampuan,kolonya,el sabunu olmak üzere tuvalet kağıdı ve diş fırçası ve macunu gibi daha birçok yaşam malzemesinin olduğu 1000 kolinin hazırlandığı ve dar gelirli, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı açıklandı. Aynı zamanda 1oplamda 1500 aileye dağıtılacak olan kolilerin içerisinde de özellikle 65 yaşından büyük olan ve dışarıya çıkamayan vatandaşlara pirinç, bulgur gibi bakliyatlarınbulunduğu koliler de dağıtılacak.

Dar Gelirli Ailelere 450 TL

Kızılay tarafından gerçekleştirilen ihtiyaç malzemesi ve gıda paketlerinin yanı sıra ayrıca dar gelirli ailelere maddi destek yapılması için de kollar sınandı. Bu noktada Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından yapılan açıklamada:

“Bizler Kızılay olarak bu olağanüstü dönemde tüm kaynaklarımızı ihtiyaç sahipleri için seferber ediyoruz. Yoksullara ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tüm Kızılay teşkilatı seferberlik ilan etti. 152 yıllık tarihimiz bize zor günleri atlatmada dayanışmanın önemini öğretti” ifadeleri kullanırken yapılacak olan maddi yardıma yönelik bilgiler de paylaşıldı.

Kızılay 75 bin ihtiyaç sahibi aileye 450 TL sosyal destek ödemesi yapacak olup bu yardımlar hayatın normale dönmesine kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim