Kızılay Yardım Başvurusu alıyor. Türkiye'nin ve Dünyanın insani yardımlarında önemli kurumu haline gelen Kızılay, 1868 yılında kurularak, toplumsal dayanışmayı hedeflemekte ve yardıma ihtiyacı olan kişilere destek vermektedir. Muhtaç ve yoksul kişilere barınma hizmeti verirken bir taraftan da beslenme ve sağlık alanında da kaliteli hizmet vermektedir. Türk Kızılay’ı önemli görevleri barındırmaktadır. Özellikle uluslararası yardım, kan, afet, ilk yardım, sağlık, sosyal hizmetler, eğitim, gençlik ve mineralli su (maden suyu) işletmeleri alanında faaliyetini sürdürmektedir.

Günümüzde Kızılay’a en sık gıda için başvuru yapıldığı gözlenmektedir. Öncelikle ikamet ettiğiniz ilde bulunan Türk Kızılay’ına veya Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek hangi alanda ihtiyacınız var ise başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Ardından Kızılay’ın belirlediği kişilere SMS yolu ile kod gönderilmektedir. Bu kod ile Kızılay’ın belirlediği marketlerden ihtiyaç sahipleri market alışverişini yaparak istediğini alabilir. Bu uygulama ile kişinin ihtiyacı olan ürünleri kendisinin alması amaçlanmıştır. Aynı zamanda günümüzün salgın hastalığı olan Korona virüs nedeni ile gıda ihtiyacını dışarıya çıkıp karşılayamayan veya evinin yakınlarında market olmayan kişilere de gıda kolisi yardımları yapılmaktadır.

KIZILAY'DAN BARINMA, GIDA EĞİTİM PARA YARDIMI;

Kızılay’ın sürdürdüğü eğitim, sağlık ve giyim sektöründe ihtiyacı olan kişiler belirlenerek yardım sağlanmaktadır. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs, kırtasiye ve okul kıyafetleri desteği verilmektedir. Milyonlarca bağış sayesinde ihtiyaç sahibi küçük-büyük vatandaşımızın yüzü gülüyor. Bu doğrultuda Kızılay yardım paketleri düzenleyerek ihtiyacı olan kişilere yardım sağlamaktadır. Örneğin; kolide ne var projesi, kırtasiye seti bağışı, ilk adım anaokulu projesi vb. projeler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Ayrıca Kızılay’ın kendi vatandaşlarına yardımı olduğu gibi yabancı vatandaşlara da yardımı mevcuttur. SUY adı kapsamında mültecilerin barınma, giyim, gıda ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Muhtaçlık durumu Kızılay tarafından değerlendirildikten sonra kişiye KIZILAYKART verilerek ihtiyacı giderilmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kızılay’a her yıl 10 milyonu aşkın ihtiyaç sahibi başvurmaktadır. Maddi durumu yerinde olan kişiler bağış yaparak ihtiyacı olan kişilere destek vermektedir. Başvuru için öncelikle Türk Kızılay’ına ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru formu doldurmalısınız. Eğer ikamet ettiğiniz ilde veya ilçede başvuru yerlerinin nerede olduğunu bilmiyorsanız 168 Kızılay çağrı merkezini arayarak öğrenebilirsiniz. Başvuruda bulunacak kişiler veya aileler GİGM aile kimlik numarasına kayıt olmalıdır. 18 yaşında ve üzeri olan kişiler başvuru formunun ilk sayfasına imza atmak zorundadır. Ayrıca ailede %40 oranında engelli bir kişi var ise bu aile Kızılay’dan büyük olasılıkla yardım almaya hak kazanacaktır. Hem aile hem de bireylerin tek yaşaması durumunda Kızılay tarafından yardım kişi sayısına göre sağlanmaktadır. Ancak bunun için muhtaç, yoksul ve engelli gibi özel durumlarınızın olması gerekmektedir. Aksi taktirde Kızılay’dan yardım için onay alamayabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim