Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifi kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan işçileri sevindirdi. Antalya milletvekili Cavit Arı'nın imzasını taşıyan sunulan teklife göre kit'lerde çalışan 70 bin işçinin kadroya alınmasına talebi geldi. Bilindiği gibi 696 sayılı KhK ile kamu kurumlarında taşeron sistemi tamamen kaldırıldı. Bu işçiler kamu kurumlarına bağlı olarak görev yapmaya başladılar. Kamudaki hizmet sözleşmesi kapsamında çalışan işçiler ile KİT'lerde çalışan 70 bin işçi 696 sayılı kanundan faydalanamamıştı.

Kanun Teklifi Kimleri Kapsıyor?

Plan ve bütçe Komisyonuna sevk edilen kanun teklifinde en az 6 ay süreyle taşeron işçisi olarak çalışan kadro alamayan yüzde 70 mağdurları, özel bütçeli kamu kuruluşlarında çalışanlar, birlik ve kooperatiflere çalışan işçileri kapsıyor. Bilindiği gibi  Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, okullarda ve Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki hastanelerinde görevlendirilmek üzere güvenlik görevlileri temizlik işleri, bakım onarım görevleri çalışanları İŞKUR üzerinden açıklanan toplum yararına programı kapsamında istihdamlar ile sağlanıyor.  

TYP Çalışanların Talepleri;

Toplum yararına çalışanlar özlük ve mevzuatları gelecek beyanlarının yapmalarını engellemektedir. Çalışanlar belirli süredeki istihdamlarının ardından görevleri sonlandırılmaktadır. Sigortaları ve maaş haklarını kaybeden TYP'liler daha sorna yeniden iş arayışına geçmekteler, bu da onların iş motivasyonu engellemektedir. Bu sebeple TYP çalışanları kadro istemektedirler.

İşin olsa sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz.

TYP Çalışanları olarak, kadro ve diğer konulardaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.!

Editör: TE Bilisim