Kısa Çalışma Ödeneğine rekor düzeyde bir başvuru oldu. Firma düzeyinde 291 bin 594 başvuru olurken, bu firmalarda görev yapan çalışanların sayısı ise 3 milyon 194 bin 610 kişinin olduğu ifade edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal medya üzerinden son rakamları paylaştı. Açıklamasında Kısa çalışma ödeneği ile istihdamı koruyoruz açıklaması yaparak. Kısa çalışma ödemesinde sektörel kısıtlama olmadığının altını çizerek, her sektörden firmanın başvuru yapabildiği ifade edildi.

EN ÇOK BAŞVURU İMALAT SEKTÖRÜNDE;

En ok hangi sektörden başvuru yapıldığı da belli oldu. Buna göre İmalat sektörü önde giderken payı ise yüzde 39 olarak açıklandı. İşletme düzeyinde küçük işletmelerin daha çok başvuru yapıldığı rakamlardan anlaşılmaktadır. Çalışan sayısında 1-3 aralığında olan firma yüzde 52'sini kapsamaktadır. 4-9 aralığında olan ise yüzde 28 olarak ifade edilmektedir.

Kısa çalışma ödeneği her ayın 5'ine kadar çalışanların hesaplarına ödeme yapılacak.E-devlet üzerinden işsizlik ödeneği iş kaybı tazminat sorgulama ekranındna başvuru sonuçları öğrenilebilecek.

3. FAZ BİN TL YARDIM BAŞVURULARI TAMAMLANDI;

Koronavirüs ile mücadele kapsamında açıklanan ilk tedbirlerden bir tanesi olan Ekonomik İstikrar kalkanı programları kapsamındaki vatandaşlara yapılacak destekler devam ediyor. Son olarak 3. faz ödemelerine başvurular pazar günü tamamlandı. Ödemeler ve başvuru sonuçları da e-devlet sistemi üzerinden öğrenilmeye devam ediyor.

Editör: TE Bilisim