Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapmış olduğu ulusa sesleniş konuşmasında; işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneğinin nakit desteklerin bir ay daha süreyle uzatılacağını müjdesini verdi.

Coronavirus döneminde geçici süreyle kapanan işyerlerinde çalışan vatandaşların aldıkları bu nakdi destek ödemelerinin başvuruları mart ayı içerisinde İŞKUR üzerinden almıştı. Çalışanlar için bir ay daha süre uzatılması ile yeni başvuru yapılıp yapılmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyordu.

KİMLER BAŞVURU YAPACAK?

Daha önce alınan ödenekten süre azaltmak isteyenler ve 1 aylık uzatmadan yararlanmak istemeyen işyerleri İŞKUR’a başvuru yapmak zorundalar.

Ayrıca zorlayıcı sebep gerekçesi ile kısa çalışma başvurular 1 Temmuz itibari ile tamamlanacak ve yeni başvuru alınmayacak.

Haziran ayı itibari ile 13,5 milyar Lira ödeme gerçekleştirildi. 3,5 milyon işçi kısa çalışmadan yararlandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURU YAPILACAK MI?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni bir açıklama yaparak bu konuyu netliğe kavuşturdu. Kısa çalışma ödeneği süre uzatımı için işyerleri yeni bir başvuru yapması gerekmeyecek. Yeni bir müjde de Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrak'tank geldi. Albayrak yeni süreçte personel alımları ile ilgili değerlendirmeler yaptı ve elektrik fiyatlarının 3 ay sürede artış yapılmayacağını doğalgaza da indirim yapılacağını açıkladı.

HBM ALBAYRAK’TAN İSTİHDAM AÇIKLAMASI;

Koronavirüs döneminde verilen ekonomik desteklerin ekonomiye hızla toparlama sürecine katkı sağladığını ifade eden Bakan Albayrak istihdamı arttırmak için elimizden geleni yapacağız var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz değerlendirmesinde bulundu.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim