Kısa Çalışma Ödeneğine Başvuru Şartları Esnetilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR genel müdürlüğü tarafından daha önce belirlenen mevzuata göre herhangi bir ekonomik kriz, bölgesel kriz ile sektörel krizlere yada zorlayıcı bağlı olarak başvurular yapılıyor. Ülkemizde ve dünyada etkini gösteren pandemik hastalık Koronavirüs salgının başlaması, kısa çalışma ödeneği uygulamasının devreye sokulması gündeme getirdi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan bazı açıklamalar yaparak işten çıkarılmama şartı ile bu ödeneğin devreye sokulacağını ifade etti. Diğer Yandan AÇSHB Zehra Zümrüt Selçuk televizyon programında bazı açıklamalar yaptı.

ÇOĞU İŞYERİ BAŞVURU YAPABİLECEK!

Bakan Selçuk kısa çalışma ödeneği ödenmesi ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarında emekli maaşlarında en düşük rakamın 1500 Tl’ye çıkartılacağını, daha önce yapılan sosyal gelir testlerine bağlı olarak ihtiyaç sahiplerine 2 milyar Liralık yardım yapılacağını ifade etti. Kısa çalışma ödeneğine başvurularda da şartların biraz esnetileceğini ve çoğu iş verenin bundan faydalanabileceğini ifade etti. Başvuru yapılan iş yerlerindeki çalışanların maaşların belirli bir kısmı ile genel sağlık sigortaları primleri ödenmesi sağlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İşyerlerinin İŞKUR' başvuru yapması ardından görevlendirilecek iş müfettişlerin inceleme yapması ardından başvuru yapan işyerindeki çalışanların kısa çalışma ödemesi almaya hak kazanıp kazanmadıkları raporla tespit edilecek. Bunlardan bir tanesi 120 gün hizmet aktinde bulunmuş olmak ve en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim