11 Mart tarihinde ülkemizde  korona virüsünün görülmesi ile birlikte bir çok sahada önlemler alınmaya başlamışken pek çok iş yeri faaliyetini durdurma kararı aldı. Öyle ki bir çok sektör devletin aldığı karar ile kapatılma kararı alırken bir çok şirkette faaliyetlerini kısmi süreli olmak üzere durdurmayı uygun buldu. Çalışan işçiler süresiz izne ayrılırken bu kişilerin mağduriyet yaşamamaları adına devlet ekonomik paket planını çıkardı ve iş yerinden ayrılanlara ödemenin yapılacağını duyurdu. Kısa çalışma ödeneği olarak duyurulan sistemde işçilerin maaşları devlet tarafından verilecek. Başvurular ise internetten yapılacak.

Yüzde 60 Maaş Ödenecek

Virüs sebebi ile faaliyetini durduran ya da kısmi durduran iş verenleri rahatlatmak aynı zamanda işçilerin bütçe konusunda sorun yaşamamalarını sağlamak adına İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği işçilerin PTT hesaplarına yatırılacaktır. Peki kimlere ne kadar ödeme yapılacak?

  • 12 ay asgari ücretten  çalışanlara 1752 TL
  • 12 ay 4 bin TL ile çalışanlara 2 bin 381 TL
  • 12 ay 7 bin TL ile çalışanlara 4380 TL

Başvurular İnternetten

Başvurular 23 Mart tarihi itibari ile başlayacak olup iş verenler müracaatlarını yapabilecek ve korona virüsü sürecinde 3 ay işsiz kalanların maaşlarının yüzde 60'lık dilimi devlet tarafından ödenecektir. Öyle ki 1752 TL'den başlayan ödemeler 4380 TL'ye kadar yükselecektir. Ayrıntılı bilgiyi öğrenmek isteyenler ya da başvuruda bulunmak isteyenlerin hemen aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi

Editör: TE Bilisim