Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Haziran 2020 tarihli kabine toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalar yaptı. Kabine toplantısı uzun bir aradan sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirildi. Buna göre son günlerde pandemi olarak ilan edilen korana virüsün ülke genelindeki ekonomik sosyal  etkilerinin hangi aşamada olduğuna dair önemli bir istişare yapıldığını ifade eden Başkan Erdoğan bir açıklamalardan bir tanesi şehit ve gazi atamalarından yönelik olarak oldu.  

MEMUR ATAMASI; Aile ve çalışma sosyal hizmetler Bakanlığı 30 Haziranda 1200 personel alımı gerçekleştirilecek. bunların bir kısmı şehit yakınları bir kısmı ise gaziler için gerçekleştirilecek. Diğer bir gelişme ise kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma fethi ile ilgili oldu. Başkan Erdoğan yaptığı açıklama detayları şu şekilde.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI; Sosyal Koruma kalkanı adı altında hanelere 6 milyar liranın üzerinde nakdi yardım yapıldı. bunun yanında kısa çalışma ödeneği ücret desteği işsizlik ödeneği gibi başlıklar altında 18 milyar liraya yakın bir kaynağı milletimizin hizmetine sulduldu. Kısa çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananların bu imkândan faydalanma süresini bir ay daha uzatıyoruz." denildi.

NAKDİ DESTEK ÜCRETİ DE ÖDENMEYE DEVAM EDİLECEK; İş feshi sınırlaması ve dolayısıyla nakdi ücret desteği de bir ay daha devam edecek. başkan Erdoğan açıklamalarında "Gençlerimize yeni ve güçlü fırsatlar sağlamak gelişimlerini ve hayata katılımlarını desteklemek için sürekli kişisel gelişim temalı bir proje çağrısına çıkıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar gönüllülükte iletişime spordan kültür ve sanat faaliyetlerine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır. Proje başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden 1 temmuz'dan itibaren başlayacaktır. Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri de komşunuz Irak'ta yaşayan Türkmenler başta olmak üzere kardeşlerimize yönelik bir yardım paketini Yarın yola çıkacak. Bu pakette maskeden tuluma solunum cihazından ilaca kadar salgın döneminde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme var." dedi.

İŞİN OLSA


 

Editör: TE Bilisim