Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca kişi ev ve iş yeri kirası elde etmektedir. Buna göre kira geliri bulunan adayların mutlaka gelirlerini beyan etmesi bulunmaktadır. Kira gelirini beyan etmeyen kişilere cezai işlemler uygulanmakta olup vergi sisteminde bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre kira gelirini beyan etmeyecek kişilerin en fazla ne kadar kira getirisi elde edeceği belirtilmiş olup bu tutardan daha fazla gelir kazananların mutlaka gelirlerini beyan etmesi gerekiyor. Peki ne kadarlık bir vergi bulunuyor, vergi sisteminde ne gibi değişiklikler yapıldı. İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

VERGİ SİSTEMİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Buna göre dükkan ya da konutu bulunup buraları kiraya veren kişilerin kazançlarını 1 Mart 2018 tarihine kadar beyan etmesi gerekiyor. Eğer kişinin aylık kazancı 325 TL'nin altında ise kira gelirini beyan etmesine gerek bulunmuyor ancak kira geliri 325 TL'nin üstünde bir tutar ise bu geliri kişinin beyan etmesi gerekmektedir.

1 Mart 2018 tarihine kadar kira gelirini beyan edenler için yüzde 15'lik bir indirim hakkı bulunmaktadır. Kişilerin hiçbir gideri dahi olması yüzde 15'lik indirim yapılacak olup ev ya da dükkan sahibi eğer kiraya verdiği taşınmaz mülkiyetinin aidat, elektrik masrafları, su masrafları, asansör masrafları vb. gibi ödemeleri kiracıya değilde kendisi ödüyorsa bu giderler gelirden çıkartılacaktır.

Editör: TE Bilisim