En son Haziran’da kutlanan Ramazan Bayramı’nda ödenen bayram ikramiyelerinin ardından gözler Kurban Bayramı’na çevrildi. İlk kez geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda verilen bayram ikramiyeleri o günden bu yana her yıl dini bayramlar öncesinde ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı konusunda ilk açıklamayı yaptı. Yapılan açıklamaya göre ikramiyeler 8-9 Ağustos’ta yatacak. Peki ama kimler bayram ikramiyesinden yararlanabiliyor?

BAYRAM İKRAMİYELERİNİN YAKLAŞIK 12 MİLYON EMEKLİYE YATMASI BEKLENİYOR

8-9 Ağustos tarihleri arasında yatacak bayram ikramiyeleri yaklaşık 12 Milyon emekliyi ilgilendiriyor. Buna göre, ikramiyelerin SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos’ta, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor.

Kurban bayramı ikramiyesinin, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı), ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödenmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra;

  • şehit yakınları ve gaziler,
  • güvenlik korucuları,
  • şampiyon olan sporcular,
  • terörden zarar gören vatandaşlar ile bu kişilerin yakınları da bayram ikramiyesi alabilecek.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi: ‘’ Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos’ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara 9 Ağustos’ta ödenecek.’’

12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiyenin miktarının ise yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacağı düşünülüyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlere her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesi Hükümet tarafından kararlaştırılmıştı. Bu bayram da, ikramiyenin yatırılacağı tarihe kadar emekli olanlar 1.000 liralık bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Editör: TE Bilisim